skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Približati se željam in potrebam voznikov

Avto-moto društvo Ravne na Koroškem je pripravilo več zanimivih prireditev za svoje člane in za ljubitelje avtomobilizma.
»Odkar so začele delovati zasebne avtošole, je postalo pomembno samo to, kako hitro prideš do vozniškega izpita, vzgoja za vedenje in ravnanje v prometu pa je popolnoma izgubila veljavo« je dejal direktor Avtošole AMD Ravne Janko Torej. »Ustanovi, ki že več kot štirideset let ne le uči, temveč tudi vzgaja mlade voznike, to ne  more bit vseeno. Vseeno tudi ne bi smelo biti samim udeležencem v prometu, saj posledice te anarhije v izobraževanju čutijo vsi.«
Učno vzgojni program Avto šole AMD Ravne je celosten, saj ga vodijo poklicno dobro podkovani inštruktorji in drugi sodelavci, kljub temu pa se težko branijo konkurence zasebnikov. Število njihovih učencev je v zadnjem času precej upadlo. Odločili so se, da bodo sprejeli to kot izziv ter uvedli novo obliko šolanja voznikov –    mobilni tečaj – vožnjo s kombijem. Na predavanju jih bodo peljali tudi  v druge, priznane slovenske avto šole.
Za voznike in druge je pomembno odprtje Turistične pisarne v prostorih AMD, v njej bo mogoče dobiti raznovrstne pripomočke za potovanja, mednarodno vozniško dovoljenje, kresničke (ki jih nikjer na Koroškem ni moč kupiti), sposoditi pa si bo mogoče avtomobilski sedež za dojenčka in pozneje še kaj več – odvisno od potreb in zanimanja uporabnikov, ki jim bodo skušali kar najbolj ustreči.
Na avtomobilskem slalomu, bil je prejšnjo nedeljo ob Ivarčkem jezeru, je sodelovalo 50 tekmovalcev, spremljalo pa ga je več kot tisoč gledalcev. Junak dneva je bil Ravenčan Janez Kurnik.
 
Mojca Potočnik
Vir: Slovenec, 1994, št. 235, str. 8.
Preberi več

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.