skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Dejavnost komisije za vzgojo in varnost v cestnem prometu

Komisija sama se je v dosedanji mandatni dobi sestala dvakrat, in sicer ob konstituiranju ter ob sprejemu programa dela. Dejavnost komisije je na splošno vezana na ukrepe, ki jih na področju vzgoje in preventivne vzgoje vrši celotno društvo.
Najbolj aktivno oziroma redno je delovanje avtošole, ki je organizirana pri društvu. V letu 1979 je bila v avto šoli izvršena naslednja dejavnost:
–  Organiziranih in  izvedenih je bilo 21 tečajev za voznike amaterje, na katerih je bilo skupno 735 kandidatov. Razen tega organiziran tečaj za voznike mopedov, na  katerem je bilo 22 mopedistov in tečaj za traktoriste, katerega je obiskovalo 6 traktoristov.
– Za pridobivanje inštruktorjev za praktično vožnjo je prav tako bil organiziran tečaj za inštruktorje, na katerem je bilo 12 kandidatov.
– Za praktično vožnjo je bilo v preteklem letu honorarno zaposlenih 23 inštruktorjev in 1 inštruktor, ki je bil redno zaposlen.
– Društvo je razpolagalo s 13 osebnimi avtomobili za poučevanje praktične vožnje ter imelo do 1. 8. 1979 najetih tudi 8 pogodbenih vozil.
–  Vsega skupaj ej  bilo opravljenih 23.039 ur vožnje z vsemi avtomobili in 1260 ur predavanj teorije iz poznavanja cestno prometnih predpisov.
 
Število čakajočih občanov, ki bi želeli opraviti izpit za voznike amaterje, se zmanjšuje, zato je tudi čakalna doba že izpod leto dni.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.