skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ob koncu petdesetih

Naše društvo je v letu 1959 zaposlovalo redno ali honorarno 10 uslužbencev:
 
4 honorarne inštruktorje
2 honorarna administrativna uslužbenca
1 honorarnega tehničnega uslužbenca
1 honorarnega mehanika ter
2 poklicna voznika
 
Tekom leta 1957 je društvo kupilo še motorno kolo PUCH  Tomos 175 ccm za izvajanje šolskih voženj. Motor je bil pred začetkom šolske vožnje pregledan in  pripravljen. Poleg šolskih voženj pa je bil  vključen v športno dejavnost na relaciji Ravne-Portorož. Dne 26. 8.
1959 je prišlo do prometne nezgode, tečajnik se je zaletel z motorjem v osebni avtomobil ter pri  tem močno poškodoval motor. Motor smo poslali na popravilo Avtoobnovi Maribor, katera je zamenjala vse polomljene in defektne dele ter usposobilo vozilo za nadaljnjo vožnjo.
Motorno kolo »Puch« je skozi vse leto delovalo brezhibno. Tečajniki in inštruktorji so primerno zavarovani z zaščitnimi sredstvi. V letu 1959 je društvo kupilo od Železarne osebni avtomobil FIAT 1400 ter je namenjeno izključno za šolske vožnje. Ker smo ta avto dobili šele v novembru je bil vključen le v zadnji tečaj preteklega leta. Vozilo je utrpelo prometno nezgodo na vožnji Ravne-Maribor na oblastne  šoferske izpite ter se sedaj nahaja pri Avtoobnovi Maribor v popravilu.
Pripominjam, da smo za novo nabavljeni tovorni avtomobil TAM 4500 nakazali Tovarni avtomobilov Maribor že  din 4.500.000-. Cena novo nabavljenega vozila znaša din 5.870.000-. Kljub temu nakazilu imamo pri omenjeni tovarni še cca din 1.416.645.– dolga.
 
 
Vir: Iz letnega poročila sekretarja AMD Ravne za leto 1959.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.