skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Servis Avto-moto Ravne menja gospodarja?

Nobena skrivnost ni bila, da je bil servis društva Avto-moto Ravne na Koroškem v Dobji vasi že dalj časa v krizi. Težave so bile v glavnem objektivne – odplačevanje razmeroma visokih anuitet ob vse manjšem številu popravil je vodilo k manjšanju delovnega kolektiva. O dograditvi pralnice in lakirnice, ki ju taka dejavnost nujno potrebuje, ni bilo zato mogoče niti misliti.
Ker je društvo zadnja leta posvečalo vso svojo pozornost in dajalo vsa sredstva servisu, je tako precej zanemarilo vso drugo dejavnost. Zato so bili vedno močnejši glasovi tistih članov, ki so zahtevali rešitev tega vprašanja. Pojavljalo se je več možnih variant: pridobitev trgovine z rezervnimi deli  in drugimi potrebščinami za avtomobile in motorje, oddaja servisa v najem za določeno dobo in končno prodaja.
Finančni položaj je naposled pokazal, da je najprimernejša prodaja, posebno še, ker je interesent za odkup Avtomotor Celje (deluje v sklopu Slovenija avto) ponudil precej ugodne pogoje in obljubil obdržati tudi ves kvalitetni kader servisa v delovnem razmerju. S prodajo pod takimi pogoji so se strinjali upravni odbor društva, kolektiv servisa in občinska skupščina.
Kolikor bo do take prodaje prišlo in bo Avto-motor uspel držati obljube, bodo Ravne (in vsa občina) dobile ob servisu še trgovino z avtomobili, na tehnične preglede ne bo več treba hoditi v Slovenj Gradec, možno je, da bi bili servisi najbolj razširjenih vozil (Fiat, škoda) na Ravnah, morda pa še kaj.
Ko odobravamo odločitev upravnega odbora Avto-moto društva o prodaji, vemo da nikakor ni bila lahka, saj je znano, s kakšno vztrajnostjo in požrtvovalnostjo so se člani tega društva pred leti  zavzemali za to, da bi Ravne servis dobile, in koliko truda so v gradnjo vložili. Toda sentimentalnost ne bi nikomur koristila, in če Ravne servis obdržijo, ni važno ime, važno je dobro delo.
 
Avtor neimenovan
Vir: INFORMATIVNI FUŽINAR, leto 1969, št.3, stran 26.
 
Preberi več

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.