skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Peto desetletje

40 let AMD RAVNE
 
O mejnikih razvoja delovanja našega društva ter o njihovih akterjih bo podana posebna kronika, povezana s spominsko razstavo v društvenih prostorih. Obdobje za katerega dajemo poročilo je bilo zelo razgibano in je na društveno dejavnost vplivalo več različnih pogojev, ki jih lahko razčlenimo na tiste, ki so posledica zakonodajne in gospodarske sfere ter pogojev, ki so nastajali znotraj našega društva. Na podlagi zakonodajne in gospodarske situacije smo bili prisiljeni večkrat menjavati in dopolnjevati naše samoupravne akte in celo statut društva. Zaradi administrativnega odrejanja  ekonomike poslovanja smo bili predzadnje in tudi zadnje leto skoraj popolnoma onemogočeni pri obnavljanju našega voznega parka, ker je bila prepoved koriščenja sredstev iz poslovnega sklada za nabavo osnovnih sredstev. Še večje težave, pa so bile zaradi omejevanja rasti osebnih dohodkov, tako redno zaposlenih, kakor tudi vseh pogodbenih delavcev.
Prepad vodstvenih med redno zaposlenimi pri AMD Ravne in  honorarno zaposlenimi inštruktorji se je v zadnjih dveh letih zmanjšal in ga praktično več ni.
Glavna zasluga gre predvsem vodji avto šole, ki je z vso skrbnostjo usklajeval delo na tem za pridobivanje dohodka najbolj pomembnem področju društva, po drugi plati pa se je izkazalo zlato pravilo, da »čas celi vse rane«, saj nam je uspelo zaposliti primerno administrativno moč in pridobiti tudi verziranega računovodjo, ki  popolnoma samostojno opravlja vse računovodske posle.
 
Vir: Iz poročila o delu Avto-moto društva Ravne na jubilejni skupščini 15. 6. 1990.
 
Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.