skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Servisna delavnica v letu 1963

Servisna delavnica je v letu 1963 vršila razna manjša in večja  popravila za člane organizacije, kot je razvidno iz obratnih nalogov in računov, je bilo izvršenih 1.925 manjših in 295 večjih uslug.
V servisni delavnici so zaposleni 4 delavci: 1 visokokvalificiran, 1 kvalificiran, 1 polkvalificiran in 1 nekvalificiran avtomehanik.
Servisno delavnico smo opremili s hidravličnim dvigalom  in  specialnim orodjem za natezanje glav motorja ter naprav za popravilo iztrganega navoja v bloku motorja in aparat za merjenje kompresije v cilindrih motorja. Nabavili smo tudi jeklenke za  kisik, acetylen in butan plin.
Avtoservisna delavnica je v letu 1965 poslovala v prostorih avto garaž. Dva boksa sta bila za mehanikarska in kleparska dela, en  boks je bil  določen za avtoličarska dela, ker pa ti prostori niso zadostovali, se je večina dela vršila na dvorišču,seveda samo ob lepem vremenu. Največje težave so bile v zimskih mesecih, ko so bili vsi  boksi natrpani z vozili, delo je bilo otežkočeno zaradi mraza in premalega prostora. Delavci so se premraženi stiskali okrog žagovinaste peči, ki je stala v kotu enega boksa, toda niso klonili pred težavami, ki so jih dnevno doživljali, saj so vedeli, da se bliža čas ko se bodo preselili v sodobno in moderno opremljeno halo avtoservisno delavnico.
V novembru 1965 so bila gradbena in instalacijska dela novega avtoservisa zaključena in predana svojemu namenu.
 
Jože Doberšek, gospodar AMD Ravne
Vir: Iz poročila gospodarske komisije za leto 1966.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.