Kaj in kako dela naše AMD Ravne

Osnovna naloga »Ljudske tehnike« je širiti  znanje o sodobnih tehničnih pridobitvah in poučevati široke sloje državljanov o novih dosežkih znanosti. Za izpolnitev te naloge se dejavnost  »Ljudske tehnike« izvaja preko raznih klubov in društev. Poleg ostalih klubov in društev v občini obstaja in dela tudi Avtomoto društvo Ravne.
Obstoj vsakega društva je prav mnogo krat zagotovljen predvsem od ustvarjenih lastnih finančnih sredstev. Ta činitelj je imelo vodstvo AMD  Ravne pred očmi že od vsega začetka poslovanja društva ter je med ostalim organiziralo prevozniško dejavnost z lastnim avtomobilom. Dosedanjo dejavnost AMD Ravne delimo v dve obdobji:

– Prvo obdobje temelji na zbiranju finančnih sredstev za zagotovitev materialne baze društva ter istočasno na usposabljanju državljanov za bodoče upravljalce motornih vozil.
– Drugo obdobje delovanja društva temelji na pojačanem delu pri usposabljanju voznikov amaterjev za upravljalce motornih vozil ter  na pojačani športni in turistični dejavnosti.