skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Društvo v letu 1955

Društvo je pretečenem obdobju sprovedlo 3 tečaje za šoferje amaterje z državnimi izpit in tako usposobilo 41 vozačev amaterjev. Uspeh bi bil tu še večji, da nismo imeli težav z osebnimi avtomobili, saj je bilo društvo v vseh letnih mesecih brez osebnega vozila.
To leto je zaživela tudi športna dejavnost. Izvedba meddruštvenih motodirk za prvenstvo Koroške je razgibala vse naše prebivalstvo in pokazala, da so prireditve možne, le dobre volje je treba ter mnogo delati.
Kot največje delo pa vsekakor predstavlja dograditev garaže s štirimi boksi, majhno delavnico, društvenimi prostori in higienskimi napravami. Zgradba nam bo še dolgo lahko v ponos domačemu kraju in tovrstni športni dejavnosti.
Uspeli smo rešiti najkritičnejši problem osebnih vozil za potrebe tečajev. Osebno vozilo Wanderer je  bilo generalno obnovljeno in  tako dokaj dobro usposobljeno za uporabo. Nadalje smo nabavili osebno vozilo Opel-Admiral, ga primerno obnovili, tako da isto kar zadovoljivo služi potrebam šole.
Tovorna vozila ZIS in PIONIR  sta dokaj služila svojemu  namenu, le PIONIR je imel nesrečo, t.j. večji karambol. Samo popravilo nas je stalo lepe denarje, še večji pa je izpad voženj.
 
Ivan Zupan
Vir: Iz poročila predsednika AMD Ravne za leto 1955.
Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.