Šesto desetletje

Pregled pomembnejših dogodkov v AMD Ravne na Koroškem

V okviru obeležitve 50-letnice delovanja društva AMD opravljena sanacija garaž na Čečovju z zamenjavo strešne kritine, obnovo fasade in prepleskom vrat.

1. 10. 2000
Izredna žalna seja ob nenadni izgubi dolgoletnega predsednika AMD Ravne na Koroškem g. Hermana Lesjaka.

2000
Ob 50-letnici AMD podeli najvišja priznanja AMZS predsednikom društva AMD Ravne, ki so bili v določenih obdobjih uspešni in imajo dolgoletne zasluge za uspešno delo in razvoj društva, in sicer:
1. Posebno zlato priznanje AMZS – g. Ivan Zupan, predsednik AMD Ravne v času od 1954 do 1970.

2. Posebno zlato priznanje AMZS – g. Anton Letonja, dipl. inž., podpredsednik AMD Ravne in član predsedstva AMZS v času od 1960 do 1972.

3. Posebno zlato priznanje AMZS – g. Franc Hrastnik – posmrtno, predsednik AMD Ravne v času od 1972 do 1986.

2001
Ustanovljena Avtomobilistična športna zveza Dagmarja  Šusterja, ki je imela močan vpliv na organizacijo in razvoj avto-moto športa v Sloveniji.

2001
G. Janko Torej imenovan za predstavnika Koroške regije v Sekciji Avtošol Slovenije pri
Gospodarski zbornici Slovenije.

2001
Predsednik AMD Ravne postane Staš Potočnik.

2003
Spremembe Zakona o delovnih razmerjih predvidevajo ukinitev pogodbenega dela za voznike inštruktorje in predavatelje.

2003
Na mestu direktorja Avto moto d. o. o. se upokoji g. Janko Torej.

2004
Funkcijo direktorja Avto moto d. o. o. prevzame vodja Avtošole Stanka Novak.

2005
Ureditev nove kotlovnice in priključitev na plinsko ogrevanje.

2007
Po prenosu premoženja na AMD Ravne na Koroškem se predlaga izbris podjetja Avto moto d. o. o. iz sodnega registra po skrajšanem postopku.

2008
Ponovna oživitev tradicionalnega avtoslaloma na Ivarčkem jezeru v sodelovanju RG RACING klubom, ki se organizira vsako leto, v mesecu septembru, vse do leta 2016.

Asfaltiranje dvorišča pred domom AMD Ravne.