Odprodaja servisa

Da je bil čisti dohodek v letu 1969 manjši, kot v prejšnjem letu, je vzrok delna zastarelost voznega parka in s tem v zvezi večji stroški vzdrževanja.
Pri servisu so glavno breme obresti na kredit. Če bi teh ne bilo, bi  bil rezultat boljši kot preteklo leto. Ker AMD Ravne ne more razširiti svoje dejavnosti zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in jo usmerjati v dejavnost, za kar je pravzaprav namenjen, je odbor skušal najti rešitev v tem, da bi servis, ki je glavno breme društva, prevzela kaka gospodarska organizacija, ki bi lahko delavnice kompletirala in oskrbela z odgovarjajočo delovno silo.
Odboru je uspelo dati v najem lakirnico in pisarniške prostore. S to najemno pogodbo je tudi zasigurano, da ta gospodarska organizacija prevzame tudi  servisno delavnico.
Ko je odbor to stanje kritično pregledal, je predlagal, da se avtoservisna delavnica proda. S podjetjem Slovenija-avto smo sklenili pogodbo o dajanju prostorov za trgovino rezervnih delov in vozil v najem.
S tem nam bo na servisu odpadla potreba po skladiščenju rezervnih delov, ker bo servis za svoje potrebe dobil vse dele direktno iz trgovine.
Istočasno se je Slovenija-avto obvezal, da bo v roku dveh let avtoservis odkupil.

Herman Lesjak in Franc Metelko