skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Na Ravnah izvajamo akcijo za varne poti

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ravne na  Koroškem tudi letos spremlja učenke, učence, dijakinje in dijake na  njihovi poti do šole s posebnimi označbami, opozorilnimi napisi, v sodelovanju z AMD Ravne na Koroškem, z maskotami Anjo, Markom in Zdravkom, ki odštevajo dneve do  pouka, na prijazen način opozarjajo, da se bliža prvi šolski dan in da na cesti nikoli nisi sam.
V akciji spremljanja otrok na poti v šolo je poudarek na  tistih, ki bodo šolski prag letos prestopili prvič. Na Ravnah bo prvošolcev kar 106. V sodelovanju s policijsko postajo Ravne in njihovimi napotki ter prostovoljci gasilskih in drugih društev, SPV in Medobčinskim redarstvom bo učence v šolo spremljal tudi  župan, dr. Tomaž Rožen.
Starši, prosimo poskrbite, da čim več časa namenite prometno-varnostni vzgoji otrok, preverite njihovo opremo in se pogovorite o poteh in pasteh, ki so jim kot udeleženci v prometu izpostavljeni.
Vsi udeleženci v prometu – bodimo pozorni na otroke in njihovo nepredvidljivost, prilagodimo način vožnje, posebej pozorno in  v skladi s pravili vozimo v bližini vrtcev, šol, igrišč in ostalih krajev, kjer se pogosteje zadržujejo naši otroci (npr. na ulicah, parkiriščih, avtobusni postaji, …)
Vozimo strpno in varno, ter bodimo dober zgled najmlajšim!
 
 
Janja Širnik
Vir: Občina Ravne na Koroškem – 28. 8. 2020.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.