skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Motoristična dirka od Zgornje Šiške do Podrožnika novembra 1938

V nedeljo, 6. novembra 1938 ob 14.30 je Motosekcija Avtomobilskega kluba v Ljubljani prvič organizirala veliko hitrostno dirko. Ta se je pričela s startom v Zgornji Šiški na Večni poti pri igrišču »Panonije«, cilj pa so določili pri Podrožniku. Nato so tekmovali še v obratni smeri, saj je bila proga dolga le 2’7 kilometra. Občinstvo je lahko zasledovalo vse stopnje dirke vzdolž proge in na obeh krajih. Vhod se je nahajal na obeh krajih, uradni sprejem oziroma prostor za goste pa je bil v Zgornji Šiški, v Mostecu.

Večna pot je ena izmed najdaljših cest v Ljubljani. Poteka ob južnem in zahodnem vznožju hriba Rožnik in povezuje Rožno dolino z Zgornjo Šiško.

Sobotnega treninga se je udeležilo mnogo dirkačev. Na treningu so dosegli čase, ki predstavljajo povprečno nad 90 kilometrsko hitrost. Organizatorji so izdali opozorilo občinstvu, da se le-to ravna po navodilih redarjev ter da se posebno na ovinkih postavi na strogo notranjo stran ovinkov.

Zvečer ob 20. uri so v restavraciji Zvezda razglasili rezultate in razdelili številna darila. Ob tej priložnosti je bilo izrečenih več govorov, v katerih so si govorci želeli razvoj najmlajše motociklistične športne enote v Ljubljani in razmah slovenskega športnega motociklizma.

Najpodrobneje so o dirki pisali v reviji »Avto in sport« v novembrski in decembrski številki tega leta. Športni prireditvi so posvetili pozornost tudi v dnevnem časopisju na dan dirke in dan potem.

 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.