Pričetek športne dejavnosti v petdesetih letih

Kot novost športnega udejstvovanja beležimo, da smo priredili 24. januarja 1956 v okviru bivšega slovenjgraškega okraja avto-moto skijoring tekmovanje, pri katerem so sodelovali tudi člani smučarskega kluba Fužinarja. Ista prireditev je pritegnila mnogoštevilno občinstvo, katero je vztrajno in lahko rečemo, še v dokajšnji meri tudi disciplinirano spremljalo prireditev.
Tekmovanje se je vršilo na krožni cesti na Čečovju v dolžini 980 m, katero so morali tekmovalci prevoziti dvakrat in trikrat. Tekmovanja se je udeležilo 38 tekmovalcev na motornih vozilih in sovozačev – smučarjev. Od AMD Ravne in Slovenj Gradec, v kategorijo solo-motorji, kategoriji motorji s prikolico in avtomobili.

Prvaki posameznik kategorij na tekmovalni progi, dolžine 1960 m in 2940 m so bili:
– solo motorji: vozač Jože Močivnik, sovozač Jože Osenjak
– motorji s prikolico: vozač Jože Cesnik, sovozač Tone Potočnik
– avtomobili: vozač Ernest Sekavčnik, sovozač Alojz Vidali

Najboljši čas dneva je dosegel tekmovalec Jože Cesnik na  motorju s  prikolico v času 4 min in 39 sekund ali s hitrostjo 37,2  km/h. Omenjeno tekmovanje je zahtevalo v organizacijskem smislu mnogoštevilno sodelovanje članov društva, tako pri pripravi proge,
rediteljske službe in sodniškega zbora.

Anton Potočnik, predsednik šolsko tehnične komisije