Prvi večji uspehi v samostojni Sloveniji (1995–1996)

Prvo leto nastopanja med B ligaši ni prineslo pričakovanih rezultatov, toda že v sezoni 1995/96 je ravenska odbojka znova stopala po poti, ki je obljubljala vrnitev nekdanjega slovesa. Fante je od trenerja Bojana Ivartnika prevzel Branko Golob, ki se je po nekaj letih treniranja avstrijske prvoligaške ekipe Puntigamer Dob vrnil v matični klub kot uspešen trener. Dodatno so okrepili še klubsko vodstvo, ki je delo organiziralo na vseh »frontah« od vzgoje dečkov, kadetov, mladincev in članov. Predsednik kluba je postal dr. Darko Iglar, tehnični vodja članske ekipe pa Marjan Kokol. V klubu so k razvoju mladih obetavnih odbojkarjev veliko prispevali še drugi: Matic Verbič, Robert Stopar, Alojz Sobočan, Miran Krpač, Janez Pušnik pa Brane Žerdoner, Peter Prikeržnik in drugi, ki so imeli na skrbi finančno konstrukcijo kluba ter seveda, ob Golobu še preostali strokovni sodelavci Franjo Jež, Damjan Pogorevčnik in Adolf Urnaut. Začel se je vnovičen vzpon ravenske odbojke. Po krizi, ki je spremljala člansko ekipo, smo dobili na Ravnah kader odličnih domačih igralcev, ki so napovedali pohod na sam vrh slovenske odbojke. In res, načrti vodstva kluba so se kmalu pričeli uresničevati. Že v sezoni 1995/96 so naši odbojkarji v 1. B ligi dokazali svoj bogat repertoar znanja in v rednem delu prvenstva osvojili 1. mesto v ligi. V kasnejši končnici prvenstva so zaigrali malce slabše ter na koncu osvojili 2. mesto za odbojkarji Bleda, kar pa je bilo dovolj, da so se uvrstili v 1. A slovensko ligo. Uspeh so dosegli: David Slatinšek, Peter Šuler, Bogdan Kotnik, Aleš Legan, Ožbi Zmagaj, Rok Iglar, Jure Kokot, Marko Drevenšek, Marko Verbič, Andrej Lačen, Matej Spanžel in Sebastjan Brežnjak.