OK Fužinar še drugič pokalni prvak Slovenije; nato sledi medlo desetletje za člane – naraščaj pa obeta (1998–2007)

V sezoni 1998/1999 so odbojkarji Fužinarja, lanskoletni državni in pokalni prvaki Slovenije, dobili novega trenerja. Dosedanji trener ravenskih odbojkarjev Branko Golob je jeseni 1998 prevzel mesto direktorja kluba, ostal pa je trener kadetov. Do 6. kola nove sezone je zato člane vodil še trener Franjo Jež, od 7. kroga dalje pa je člansko ekipo že prevzel novi trener, nekdanji hrvaški odbojkar in priznani strokovnjak Leonard Barić z Reke. Kandidatov za izpraznjeno mesto je bilo več, saj se je uprava OK Fužinar pogovarjala tudi z enim od trenerjev iz Belorusije; računali so tudi na tedanjega selektorja slovenske moške reprezentance, Kamničana Gregorja Hribarja. Vzrok zamenjave so bili slabši rezultati od pričakovanj.
Priprave za novo sezono so stekle 10. avgusta 1998, ko so z vadbo pričeli tudi novinci v ekipi Fužinarja: domačin Bojan Mlakar, ki se je po šestih letih igranja pri avstrijskem prvoligašu Puntigamer Dobu odločil znova okrepiti matično ekipo, Jasmin Čuturič, bivši odbojkar Salonita, Mišo Pušnik, odbojkar Gradisa Maribor in Kanadčan Andrew Sulatycki. Naše odbojkarje pa so medtem zapustili kapetan in podajalec Mijo Vuković, Rasto Oderlap in Gregor Jerončič. Pri Fužinarju so bili vseeno zadovoljni, saj so uspeli obdržati vse druge igralce, med njimi tudi reprezentante Matjaža Hafnerja, Jureta Kokota in Davida Slatinška. Menili so, da so se dovolj kakovostno okrepili z izkušenimi odbojkarji, ki bodo skupaj z igralci, ki so ostali zvesti klubu, dajali ton Fužinarjevi igri.