Ponovno v prvi državni odbojkarski ligi (2012/2013)

V pokalnem tekmovanju so se naši odbojkarji bolje odrezali v sezoni 2012/2013, kjer so v osmini finala dvakrat premagali ekipo GO Volley iz Nove Gorice in nato v četrtfinalu izgubili proti državnim podprvakom ekipi Calcit Volleyball iz Kamnika. V sezoni 2012/2013 pa je našim odbojkarjem končno le uspelo. Ponovno so se uvrstili v prvo državno odbojkarsko ligo. Fužinar se je po petih sezonah v drugi ligi z osvojitvijo prvega mesta v 2. DOL neposredno uvrstil v prvo ligo.

V prvoligaško sezono je klub krenil z minimalnimi spremembami v ekipi. Člansko ekipo Fužinar Metala Ravne so v prvoligaški druščini zastopali: trenerja Bojan Ivartnik in Blaž Merkač, libera Samo Stravnik in Blaž Libnik, podajalca Mitja Jež in Savo Radjenović, blokerji Rok Abraham, Denis Valentan in Rok Sobočan, korektorja Taylor Hunt in Peter Šavc in sprejemalci Saša Ciganović, Uroš Levar, Matej Prikeržnik in kapetan ekipe Jure Jež.

V prvem delu prvenstva je domača ekipa v šestnajstih tekmah dosegla 5 zmag in bila 11-krat poražena. Po končanem rednem delu je bil Fužinar na 8. mestu, s tremi točkami prednosti pred Triglavom in dvema točkama zaostanka za Šoštanjem in Krko.