Od 2007/2008 do 2011/2012 v drugi državni odbojkarski ligi

V sezoni 2007/08 so člani v 2. DOL z mladimi in neizkušenimi igralci zasedli le 5. mesto, tudi mladinci so bili 5. Naši kadeti in starejši dečki pa so bili v tej sezoni solidni tretji.

Odbojkarji Fužinarja so kar pet sezon igrali v drugi ligi in napovedovali vrnitev v prvo ligo. A njihovi nekdanji kolegi so v tem času uspešno igrali po drugih slovenskih in tujih klubih in za slovensko reprezentanco. Ne moremo mimo kapetana slovenske odbojkarske reprezentance Tineta Urnauta, ki je z reprezentanco nastopal na evropskem prvenstvu v Avstriji, igral je tudi v finalu pokala CEV, zelo uspešno je igral tudi v italijanski prvi ligi. V  slovenski odbojkarski reprezentanci se je ustalil še en Ravenčan, Klemen Čebulj, ki je postajal vse pomembnejši člen ekipe državnih prvakov Ach Volleya, ki so igrali v ligi prvakov. Na širšem spisku reprezentance je bil tudi Jan Pokeršnik, ki pa je predvsem blestel v odbojki na mivki, kjer sta z bratom Danijelom predstavljala  nepremagljiv tandem na slovenskih tleh, saj sta leto 2011 končala brez poraza in  med drugim zmagala na prestižnem mednarodnem turnirju Beachmaster na Ptuju.