Pomlajeni v prvoligaško sezono 2013/2014

Članska ekipa Fužinar Metal je v sezoni 2013/2014 že drugo leto zapored nastopala v 1. DOL. Po lanskem 7. mestu v državnem prvenstvu jim je to leto kazalo celo bolje. Ekipo so glede na prejšnjo sezono nekoliko spremenili in pomladili, saj sta jo po lanski sezoni zapustila izkušeni podajalec Radjenovič in bloker Sobočan, klub pa si tudi po finančni plati ni več mogel privoščiti lani odličnega Kanadčana Hunta. Omenjene igralce so nadomestili z mlajšimi igralci iz koroškega okolja in iz lastne odbojkarske šole, zato so se ekipi pridružili Mežičan Nace Lednik, Andraž Podstenšek in Marko Češnjaj, oba igralca naše odbojkarske šole. Na enoletni posoji je nastopil v dresu Fužinarja tudi David Čuk, edina prava okrepitev pa je bil Bolgar Galin Nikolov na mestu korektorja.