V enotni republiški ligi (1958–1963)

Leta 1958 so odbojkarji spet igrali v enotni republiški ligi in si priborili pravico do kvalifikacij za vstop v zvezno ligo, ki so bile v Beogradu. Odbojkarji so bili pretežno študentje, preobremenjeni s študijskimi obveznostmi. Kljub temu da jih je okrepil državni reprezentant Vlado Skerbinjek, pa Fužinar na kvalifikacijskem turnirju ni uspel.

V klubu so precejšnjo pozornost posvečali tudi mladincem. Ko je bil Fužinar leta 1958 organizator republiškega prvenstva, so nastopile kar štiri mladinske ekipe domačega kluba. Vodstvo se je že takrat zavedalo, da jih bo le množičnost pripeljala do kvalitete. Rezultati so se pokazali hitro, saj so mladinci postali republiški prvaki, na državnem prvenstvu v Novem mestu pa so bili četrti.
Za mladinsko ekipo so na državnem prvenstvu nastopili: Janez Dokl, Adolf Urnaut, Mitja Horvat, Karel Pogorevčnik, Damjan Pogorevčnik, Vlado Peruš, Franc Stopajnik, Konrad Ozvald in Lušnic.