V drugi zvezni ligi – zahod (1983–1988)

Od leta 1983 pa vse do leta 1988 je ženska ekipa nastopala v II. zvezni ligi – zahod, zdaj bolj pa spet manj uspešno. V sezoni 1986/87 pa so odbojkarice pod vodstvom trenerja Adolfa Urnauta, ki je vadbo prevzel od trenerja Dušana Brankoviča, osvojila odlično 2. mesto takoj za prvakinjami, Željezničarjem iz Osijeka. V tej sezoni so za Fužinarjeve barve igrale: Silva Popič, Anita Goltnik, Zdenka Gostenčnik, Živa Oderlap, Lenka Bavče, Jelka Bavče, Simona Šteharnik, Nives Kasper, Alenka Pavšer, Tatjana Ažnik in Mateja Polanc. V spomladanskem delu so se ekipi priključile še mladinke Natalija Pustoslemšek, Simona Hovnik, Lucija Bivšek in Alenka Tušek. Sergeja Lorber je še pred tem prestopila k zagrebškemu klubu Mladost Monter. V času nastopov v drugoligaški konkurenci je bil poleg že omenjenih dve sezoni trener naših odbojkaric tudi Jože Gostenčnik, v ekipi pa sta občasno zaigrali tudi Mateja Gorjanc in Karmen Jakopin.