skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Športno kinološko društvo Celeia Škofja vas

Športno kinološko društvo (ŠKD) Celeia Škofja vas je bilo ustanovljeno 18. junija 2002, in sicer na pobudo Marcela Vodovnika iz Škofje vasi in Maje Straus iz Celja.[1] Svoj sedež in vadišče je imelo v Škofji vasi ob cesti proti Zadobrovi. ŠKD Celeia je včlanjeno v Kinološko zvezo Slovenije in v Mednarodno zvezo FCI. V okviru društva poteka šolanje psov različnih kinoloških disciplin, organiziranje tečajev male šole in začetni ter nadaljevalni tečaji. Od 2008  v društvu deluje tudi terapevtska skupina »Kosmati smrčki«, ki s svojimi psi obiskuje vrtce, šole in domove ostarelih. 

Prvo kinološko prireditev je društvo organiziralo že novembra 2002, torej komaj nekaj mesecev za tem, ko je bilo ustanovljeno. Organiziralo je finale regijskega prvenstva šolanih psov. Prav tako novembra 2002 je organiziralo tudi prve izpite šolanih psov in njihovih vodičev, kar od takrat naprej kontinuirano poteka dvakrat do trikrat letno. Lea 2005 se je prvi njegov tekmovalec uvrstil v državno reprezentanco in s tem tudi na svetovno prvenstvo šolanih psov, kar se je nadaljevalo tudi v naslednjih letih. Člani društva so se udeleževali ne le regijskih in državnih ampak tudi mednarodnih tekmovanj. Na regijskih tekmovanjih so postali večkratni regijski prvaki. Leta 2008 so njegovi tekmovalci na državnem prvenstvu osvojili prvo mesto tako med posamezniki kot ekipno in ta uspeh ponovili tudi naslednje leto.  Največji uspeh pa so dosegli leta 2009 na državnem prvenstvu v Vipavi, kjer so zmagali po programih IPO-1 in IPO-3 ter postali državni prvaki za pasmi Malinois in Rotweiler. 

Ker je vadišče v Škofji vasi postalo premajhno, je bilo potrebno zanj piskati novo lokacijo. Cinkarna Celje je društvu v ta namen odstopila travnik v Bukovžlaku, kjer je bilo novo vadišče urejeno leta 2015. Tedaj je bil  sedež društva iz Škofje vasi prenesen na Teharje. 


[1] Vsi navedeni podatki o Športnem kinološkem društvi Celeia Škofja vas so povzeti iz njegove spletne stani.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.