Športno društvo Škofja vas

Predhodnik Športnega društva (ŠD) Škofja vas je bilo Telovadno društvo partizan Škofja vas, ki je bilo ustanovljeno sredi petdesetih let prejšnjega stoletja in je delovalo v prostorih Kulturnega doma.[1] Člani društva so izvajali telesne gibalne vaje, športno gimnastiko in ples. Za izvajanje športne dejavnosti na prostem so ob Hudinji uredili z lešom  posut prostor, ki je bil namenjen mladim za druženje ob igranju nogometa, odbojke, namiznega tenisa, badmintona in balinanja. Ko se je v sedemdesetih letih v kraju začela izvajati komunalna dejavnost, so leta 1975 na tem prostoru zgradili za tiste čase moderno asfaltirano igrišče za igranje malega nogometa in košarke. V obdobju 1955–1990 je bilo v društvo vključenih veliko mladih, v osemdesetih  in devetdesetih letih pa je aktivnost društva nekoliko popustila. V začetku devetdesetih se je Telovadno društvo partizan Škofja vas preimenovalo v  Športno društvo Škofja vas. Društvo je najprej vodil g. Tinček Novak, za njim pa sta ga vodila ga. Vida Sivko in g. Marjan Žerovnik. V zadnjih dvajsetih letih je organiziralo turnirje v nogometu in v košarki.  Ker imajo danes mladi v bližnji in širši okolici številne možnosti za razvoj športnih dejavnosti, je dejavnost ŠD Škofja vas v zadnjih letih postopoma zamrla in je društvo trenutno v mirovanju.

[1] Podatke o društvu je piscu posredovala ga. Tatjana Braček.

Izbira pokrajine