Župnik nad sodnika

Na gostovanjih po Evropi so celjski rokometaši prepotovali okrog sto tisoč kilometrov. Turizma je v športu bolj malo, a kljub temu so Celjani na teh potovanjih doživeli veliko zanimivega in nepozabnega. Anekdot in tudi kakšnih smešnih dogodkov je precej. Že jeseni 1993, ko so se Celjani vračali s tekme v Bitoli, se je na primer zgodilo, da je celotna uprava skupaj z igralci na Trojanah potiskala “pokvarjeni” avtobus, ki pa ga niso mogli pognati, saj je bil brez goriva. Zgodilo se je tudi, da so si na nekaterih bolj eksotičnih letališčih kar sami “krcali” prtljago v letalo. Med vsemi takšnimi dogodivščinami pa je marsikomu zagotovo ostal najbolj v spominu dogodek, ki sega v začetek celjske “evro zgodbe”, dogodek, ki je nekaj let kasneje dobil tudi ustrezen medijski “happy end” na nacionalni slovenski televiziji.