Od Hotela San Nicolò do Hotela Konvent

Po drugi svetovni vojni je kompleks prevzela jugoslovanska oblast, ki je ohranila njegovo turistično namembnost. Leta 1953 ga je predelal Vinko Glanz, arhitekt Anton Bitenc pa nato leta 1956. Kompleks je bil v šestdesetih letih deležen še mnogih sprememb in dokončno podobo hotela oziroma počitniškega naselja v Ankaranu je v veliki meri določil znani arhitekt Edo Mihevc. V skladu z načrti je bilo pritličje glavnega objekta namenjeno tako gostinski rabi kot nastanitvenim storitvam. V prvem nadstropju so bile sobe za goste in zajtrkovalnica. Ob severni strani nekdanje palače je bil dograjen prizidek, ki je bil namenjen upravi in osebju hotela. Vhod v hotel so uredili na vzhodni strani nekdanje palače, na zahodu pa so razširili prostor restavracije in uredili zahodno teraso – veliko teraso s plesiščem, orkestrskim paviljonom in povezavo na sprehajalno pot ob urejeni okolici.