Značilnosti samostanskega kompleksa

Možno je, da je bil samostan že konec 16. stoletja zgrajen v obsegu, kot je prikazano na načrtu iz leta 1775. Takrat je samostanski kompleks obsegal glavno dvonadstropno stavbo, ki je v tlorisu tvorila črko L, ob slednjo je bil prislonjen kampanile, na drugem koncu glavne stavbe pa je bil manjši nadstropni objekt, ki je služil kot gospodarsko poslopje. Glavni objekt je imel na južni strani oblikovan vhod s tremi loki. Po celotni fasadi so bile razporejene tesno nanizane pravokotno členjene okenske odprtine, ki so v pritličju nudile svetlobo za prostore delavnic, v zgornjem delu pa so bile meniške celice. Ob glavnem objektu je stala cerkev, ki na prikazanem načrtu ni izrisana. Tvorila je severno stranico grajenega kompleksa. Tako se je izoblikovalo dvorišče med objekti, ki ga je deloma obdajal križni hodnik, imel je vodnjak in je najverjetneje predstavljal prostor klaustra. V 18. stoletju se je atrij imenoval Piazza de Chiostri. Sklepamo lahko, da so bili ob samostanski stavbi urejeni tudi vrtovi, ki so samostanu omogočali samooskrbo s hrano in zdravilnimi zelmi.