Hotel Convent danes

Danes je hotel v lasti podjetja Adria, njegovo ime pa je pridobilo nekoliko bolj internacionalni prizvok – Konvent. Hotel razpolaga s 23 sobami in luksuzno opremljenim apartmajem. Podoba hotela in počitniškega naselja še danes sledi Mihevčevemu projektu iz šestdesetih let. Mihevc je arhitekturni del počitniškega naselja ustvarjal v enovitem duhu in ustvaril povezano celoto, medtem ko velika terasa s plesiščem, prostorom za orkester in spremljajočimi zelenimi terasami nima posebnega povezovalnega koncepta, ki bi hotelski kompleks smotrno umestil v prostoru. Danes je zahodna terasa v veliki meri tlakovana ter pozidana, vrt pa je zreduciran na travnate ploskve, z nekaj drevesi in grmovnicami. A današnji obiskovalci lahko kljub temu, tako kot so nekdaj benediktinci in člani družine Madonizza, uživajo v pogledu na rodovitno in gričevnato lepoto obmorske krajine Valdoltra.