Slovenski ornament Jože Karlovšek in družina Karlovšek danes

Danes družina Karlovšek ohranja dediščino in spomin na Jožeta Karlovška. Njegovo delo prenašajo na sodobne izdelke. Vodja Kulturno umetniškega društva Jožeta Karlovška in avtorica projekta je vnukinja Katarina Karlovšek, ki je leta 2018 zasnovala blagovno znamko Slovenski ornament Jože Karlovšek. Kolekcijo je snovala kar nekaj časa, preden je ugledala luč sveta. Predvsem je želela širši javnosti predstaviti dedkove ornamente, ki  so po njenem mnenju izžarevali slovensko lepoto. Kolekcija obsega protokolarna in poslovna darila ter spominke in predmete za vsakdanjo rabo. Nanje so aplicirani različni motivi iz zbirke Karlovškovih ornamentov, ki so iz arhivske dediščine prešli v uporabne izdelke našega vsakdana. Izstopajoč primer razvoja kolekcije so mašni plašči, izvezeni s slovenskimi ornamenti, ki so bili izdelani za osrednjo slovensko romarsko cerkev Marije Pomagaj na Brezjah.