Izdane knjige

Jože Karlovšek je objavil vrsto monografij o slovenskem stavbarstvu, obrti in ornamentu:

• Slovenski ornament: zgodovinski razvoj, 1935,
  • Slovenski ornament: ljudski in obrtniški izdelki, 1937,
  • Umetnostna obrt: splošen razvoj in naš slog, 1938,
  • Slovenski domovi, 1939.
  • Jože Karlovšek (1959): Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe (neizdana, ostala v rokopisu). Izdana 2016 (Društvo Slovenski staroverci). Več o knjigi lahko preberete na strani Društva Slovenski staroverci.  Jože Karlovšek je bil na Slovenskem prvi, ki je v sliki in besedi predstavil slovensko bajeslovje, kakor ga je kot umetnik sam videl. Knjiga je ostala neobjavljena več kot pol stoletja. V organizaciji Društva Slovenski staroverci in Knjižnice Domžale je v torek, 21. februarja 2017, potekala predstavitev knjige Jožeta Karlovška (1900-1963) “Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe”.

Vse zgoraj naštete knjige, razen Slovenske bajeslovne in pripovedne podobe, je Knjižnica Domžale digitalizirala leta 2023, ob 60-letnici smrti Jožeta Karlovška. Prosto so dostopne za ogled in branje na Digitalni knjižnici Slovenije (dLib).