Družina Jamer – 230 let ustvarjanja jeklarske tradicije

Samo še na Mars nismo poslali našega jekla

Popoldan je. Pravkar sem pojedel kosilo v domači koroški gostilni. Tik preden se odpravim k Juretu Jamerju in njegovi mami Jerici, mi po telefonu Jure sporoči spremembo plana. Da se raje dobimo v stanovanju njegove mame Jerice, in ne pri njem, kot sva bila  sprva  dogovorjena.  Odpeljem ponovno v smeri, iz katere sem se pripeljal, in parkiram pred stanovanjskim blokom na novem naslovu. In seveda, tudi to stolpnico je zgradila železarna, za potrebe svojih delavcev. Nekaj nadstropij višje stopim v dom družine Jamer. Še ne sedemo za mizo v jedilnici, ko Jure takoj razloži: Pri mami smo se dobili, ker se je tukaj vse začelo, to je dom mojih staršev, tukaj sedaj živi samo še moja mama. V tem stanovanju sem odrastel.