Jubilejno leto 2020

Korona krojila praznovanje

Visoki jubilej, 400 let jeklarstva v Mežiški dolini, so želeli počastiti z mnogimi aktivnostmi pod pokroviteljstvom Skupine SIJ, družbe SIJ Metal Ravne, in sicer v sodelovanju s številnimi ustanovami in društvi v občinah Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Smeli načrti za praznovanje jubilejnega leta so bili predstavljeni 29. januarja na novinarski konferenci. Epidemija novega koronavirusa pa je nekatere aktivnosti zaustavila oziroma prestavila v prihodnje leto. Denimo odhod slovenske olimpijske bakle, izdelane v družbi SIJ Metal Ravne, z Raven in po obisku vse Slovenije na olimpijske igre v Tokio. Nekaj dogodkov in aktivnosti pa je vseeno bilo uresničenih in jih na kratko predstavljamo.