skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Gostilniška hrana

V gostilnah se je včasih naročalo jedi, ki jih si jih človek ni privoščil doma. V kranjskih gostilnah so bile najbolj pogosto na mizah mesne jedi – vampi, golaž in klobase. Večina gostiln je imela tudi kmetije, tako da so se vsaj delno sami oskrbovali z zelenjavo, mlekom, jajci in mesom. Dodatno oskrbo so si zagotovili pri kmetih iz mesta in okolice. Zelje so naročali pri Skledarjevih in Reginčevih, krompir pri kmetih v Bitnjah in Žabnici. Kruh so kupovali pri pekih ali pa so ga pekli sami.

Photo gallery

Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2025 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.