Viri in literatura

Viri in Literatura, uporabljena za izdelavo zbirke Dela Petra Kozlerja v ptujski knjižnici:

– Bohinec V.: Peter Kozler in prvi zemljevid slovenskega ozemlja. Ljubljana, Cankarjeva založba, 1975
– Kebe D., Šiško A.: Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele. Ljubljana, Amalietti & Amalietti, 2013
– Kordiš I., Škufca I., Melik V.: Peter Kozler in prvi zemljevid slovenskega ozemlja. Kočevje, Muzej, 1996.
– Kozler P.: Dogodbe prvega zemljevida slovenske dežele. V: Letopis Matice slovenske za leto 1879, str. 104‒109.
– Kozler P.: Imenik mest, tergov, krajev zapopadenih v Zemljevidu Slovenske dežele, kakor priloga istega. Dunaj, 1864.
– Kozler P.: Kratek slovenski zemljopis in pregled politične in pravosodne razdelitve Ilirskega kraljestva in Štajerskega vojvodstva s pridanim slovenskim in nemškim imenikom mest, tergov, krajev. i.t.d.. 1854.
– Orožen Adamič M.,  Granda S.: Kozler, Peter. V: Enciklopedija Slovenije, zv. 5 (1991), str. 354-355.
– Pirjevec A.: Kozler, Peter. V: Slovenski biografski leksikon, 4. zv. Kocen – Lužar (1932), str. 543-544.

– Fotodokumentacija Knjižnice Ivana Potrča Ptuj