Športno in glasbeno dogajanje v Stožicah

V Centru Stožice se razvijata množični in vrhunski šport. Celoten kompleks zajema nogometni stadion, večnamensko športno dvorano, kmalu pa bodo obiskovalcem na voljo tudi zunanja športna igrišča. Center Stožice, ki je sodobno zasnovan, so z več kot 22.000 obiskovalci odprli avgusta 2010, od takrat pa tam gostili že vrsto svetovno znanih športnih ekip in glasbenih izvajalcev. Tako je stoženski športni kompleks predstavljen na spletni strani javnega zavoda Šport Ljubljana. 

Prvi načrti o športnem centru so se pojavili že leta 1985, v Predlogih dolgoročnega plana občin in mesta Ljubljane za obdobje 1986-2000, kjer je bilo zapisano:

»V naslednjem obdobju si bomo prizadevali doseči 2’6 kvadratna metra telesnokulturnih površin na prebivalca. Za gradnjo telesnokulturnih površin bomo namenili naslednja območja: v občini Ljubljana-Bežigrad RC Ježica (ob kopališču in športni dvorani), Centralni športni stadion (na desnem bregu Save v gramoznici) …«

Že med letoma 1980 in 1990 je samoupravna interesna skupnost, katere pravna naslednica je Mestna občina Ljubljana, načrtovala odkup zemljišč za gradnjo Dunajske ceste in Centra Stožice. V takrat veljavnih prostorskih aktih v Stožicah je bila predvidena gradnja nove povezovalne ceste, potrebne za dokončanje Fabianijevega obroča in gradnjo stadiona. Arhitekti Janez Koželj, Ilka Čerpes in Vlado Krajcar so v osemdesetih letih izdelali Mestni načrt s stadionom na lokaciji v Stožicah.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine

Vse pokrajine
Celjska pokrajina
Dolenjska pokrajina
Gorenjska pokrajina
Goriška pokrajina
Koroška pokrajina
Obalno-kraška pokrajina
Osrednjeslovenska pokrajina
Pomurska pokrajina
Spodnjepodravska pokrajina
Štajerska pokrajina
Slovenci v zamejstvu in po svetu

2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.