Na robu preživetja

Konec dvajsetih let je tudi Celje zajela gospodarska kriza, prodaja kruha je upadla in zaradi zmanjševanja stroškov so peki slabo plačevali svoje delavce. Tisti, ki niso imeli družin, so stanovali kar v pekarnah, v zelo skromnih sobicah na podstrešjih ali kar ob prostoru za peko kruha, ne da bi imeli možnost, da se umijejo s tekočo vodo. Poročila o sanitarnih pregledih pekarn so bila včasih prav grozljiva. Ugotavljala so nečistočo, pomanjkanje tekoče vode, neurejene greznice, okna brez mrež proti glodalcem, delavci niso bili zdravniško pregledani itd. Nepojmljivi za današnji čas so bili pljuvalniki v pekarnah. Zaradi higienskih razlogov so tako zaprli pekarno Štefana Krena na Spodnji Hudinji 24, prav tako je bila vedno vprašljiva pekarna v Gaberjah št. 50, kjer je bila gostilna Jadran. Pekarna je bila v kleti, brez vodovoda in urejene kanalizacije.