Kalvarijski mlin

V nadomestilo za prejšnjega so Sattelbergi kasneje dobili t.i. Kalvarijski ali Simov mlin, ki ga je mogoče videti na grafičnih listih iz let 1855 in 1877. Kdaj je bil zgrajen, ni znano, se pa kot lastnica novega mlina v 18. stoletju omenja Helena Mulej. Sattelbergi ga niso imeli dolgo v svoji lasti, saj je že leta 1796 kot lastnik naveden Ivan Jurij Steinmetz. Družina Sima (Zima), ki ga je neznano kdaj dobila v last, je predstavljala eno najpomembnejših pekovskih družin v Celju, saj je Celjanom pekla kruh od leta 1783 naprej v eni od najstarejših celjskih ulic – Gosposki ulici. Mlin je nehal poslovati leta 1881, dovodni jarek za vodo, ki je pritekala iz Voglajne, pa so zasuli. Stavba še vedno stoji ob vznožju Kalvarije in jo poznamo kot Podgrajski dvorec.