Viri in literatura

ARHIVSKI VIRI

SI PAM, Pokrajinski arhiv Maribor, SI_PAM/0005, Mestna občina Maribor (1528–1941), šk. 247 in 490.

SI PAM, Pokrajinski arhiv Maribor, SI_PAM/1679, Družina Kukovec, šk. 1.

SI PAM, Pokrajinski arhiv Maribor, SI_PAM/1691, Zbirka Prevratni dogodki na slovenskem Štajerskem in v Prekmurju, šk. 1, dokument št. 26.

Steiermärkisches Landesarchiv Graz, Aigner Reinhold, Sammlung, K6 H75.

Zasebni arhiv družine Dajčar.

LITERATURA

HORVAT, Mojca: Klara Kukovec, prva zdravnica v Mariboru: da se spomnimo, da ne pozabimo. Naša bolnišnica: časopis Splošne bolnišnice Maribor, l. 11, št. 3–4, marec–april 2010, Maribor: Univerzitetni klinični center Maribor, str. 24–25.

HORVAT, Mojca: Klara Kukovec (1883–1979), prva zdravnica v Trstu in Mariboru. V: Historični seminar 9 (ur. Mojca Žagar Karer in Katarina Šter). Ljubljana: Založba ZRC, 2011, str. 31–53.

HORVAT, Mojca: »Družina Kukovec«. Zgodovinski listi: zbornik Splošne knjižnice Ljutomer, l. 20, št. 1, 2012, Ljutomer: Splošna knjižnica Ljutomer, str. 62–84.

HORVAT, Mojca: »V svojem življenju sem mnogo poskušala in do zdaj še vedno svoj cilj dosegla«: Klara Kukovec (1883–1979), prva zdravnica v Trstu in Mariboru, in njen mož Janko Kukovec (1883–1968), predsednik Ljudske univerze v Mariboru. Studia Historica Slovenica: časopis za humanistične in družboslovne študije = Humanities and Social Studies Review, l. 13., št. 2–3, 2013, Maribor: Zgodovinsko društvo dr. Franca Kovačiča, str. 673–698.

HORVAT, Mojca: Klara Kukovec: življenjska zgodba prve zdravnice v Trstu in Mariboru. SLO časi, kraji, ljudje: slovenski zgodovinski magazin, št. 8, november 2015, Ljubljana: Založba Družina, str. 48–53.

HORVAT, Mojca: Mariborska zdravnica judovskega porekla kot begunka v okupirani Ljubljani. V: Slovenski Judje: zgodovina in holokavst VI (ur. Marjetka Bedrač). Maribor: Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, 2019, str. 150–159.

KARNER, Stefan: Die Steiermark im 20. Jahrhundert. Graz – Wien – Köln: Verlag Styria, 2000.

MELIK, Živa: Eleonora Jenko Groyer (1879–1959). Prva slovenska zdravnica. V: Pozabljena polovica. Portreti žensk 19. in 20. stoletja na Slovenskem (ur. Alenka Šelih et al.). Ljubljana: Založba Tuma in Slovenska akademija znanosti in umetnosti, 2007, str. 162–166.

PEJIČ, N. Slobodan: Delovni dan, dolg 70 let. Nedeljski dnevnik, 26. 1. 1975, str. 8.