Viri digitalne zbirke

Viri digitalne zbirke:

• Dane Debič, »Knjižnica Edvarda Kardelja v Celju in njena možna prihodnost v naslednjih 30 letih«, v: Celjski zbornik 1986, Celje 1986, str. 15–20.

• Janko Germadnik, »Med včeraj, danes in jutri«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 7–25.

• Branko Goropevšek, Narodna čitalnica v Celju : 1862-1927, Celje 2003.

• Branko Goropevšek, »Čez križe in težave do Abrahama«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 51–75.

• Branko Goropevšek, »Od bralnih društev do ljudske knjižnice«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 27–50.

• Tatjana Kač, »Domoznanske zbirke v Osrednji knjižnici Celje«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 77–87.

• Pepca Kirn, »Seznam zaposlenih v Osrednji knjižnici Celje in njenih predhodnicah (1945–1996)«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 135–141.

• Dragan Matić, »Čitalnice, »valilnice« slovenskih kulturnih ustanov, v: Slovenska kronika XIX. stoletja : 1861-1883 (ur. Janez Cvirn), Ljubljana 2003, str. 25–27.

• Vlado Novak, »Študijska knjižnica v Celju : oris razvoja od 1946 do 1973«, v: Celjski zbornik 1986, Celje 1986, str. 7–13.

• Vlado Novak, »Osrednja knjižnica Celje«, v: Enciklopedija Slovenije, 8. knjiga, Ljubljana 1994, str. 195.

• Janko Orožen, Oris sodobne zgodovine Celja in okolice : 1941-1979, Celje 1980.

• Janko Orožen, Zgodovina Celja in okolice II, Celje 1974.

• Branko Reisp, »Čitalništvo«, v: Enciklopedija Slovenije, 2. knjiga, Ljubljana 1988, str. 137–138.

• Martina Rozman Salobir, »Knjižnica in sodobni izzivi informatike«, v: Osrednja knjižnica Celje včeraj, danes, jutri : ob 50-letnici ustanovitve Študijske knjižnice v Celju : 1946-1996 (ur. Branko Goropevšek), Celje 1996, str. 89–95.

• Jožica Vodeb, Narodna čitalnica v Celju (1862-1873) : diplomsko delo, Ljubljana 1998.

Časopisni viri: