Raziskovalno in farmacevtsko delo

Od leta 1912 je zbiral in preučeval farmacevtsko zgodovinsko gradivo. Z objavo člankov je pričel že v času študija. Takrat se je pod nekaterimi članki podpisoval z anagramom Kiranim. Leta 1933 je bil predsednik, leta 1936 pa podpredsednik društva Šola in dom ter aktivni član Društva za čuvanje narodnega zdravja. Aktivno je deloval tudi v Prirodoslovnem in prav tako v Zgodovinskem društvu v Mariboru. Njegova kreativna dejavnost pa je bila najbolj izražena pri delu Rdečega križa, saj je dokumentiral različne dogodke, zadolžitve, naloge in drugo v zvezi z RK. Bil je predsednik RK koroške četrti v Mariboru in glavni govornik na glavni skupščini RK mesta Maribor. Celotni govor je bil skrbno pripravljen in nam Minařika predstavi kot globoko čutečega in sočutnega človeka.