Poklicna pot

Po končanem študiju farmacije v Gradcu leta 1909 se je zaposlil kot lekarniški asistent. Leta 1916 je začel z delom v lekarni H. Robleka na Bledu. Po lastnikovi smrti je lekarno odkupil. Med Minařikovimi “ljubeznimi” je bila tudi samostanska lekarna v Olimju. Mnogo je pripomogel, da je to danes kulturni spomenik prve kategorije. Leta 1927 se je odločil, da se vrne v Maribor, kjer je kupil najstarejšo lekarno v mestu, imenovano Mestna lekarna pri orlu, ki se je nahajala na Glavnem trgu. Leta 1955 je postal predavatelj za zgodovino farmacije. Predaval je na domačih in mednarodnih farmacevtskih kongresih, od leta 1955 pa je predaval zgodovino farmacije na farmacevtski fakulteti v Ljubljani. Najvišje priznanje v slovenski farmaciji se danes imenuje Minařikovo odličje.