Ponovno harmonika

Konec avgusta 1973 je ravnatelj glasbene šole Egon Kunej predal vodenje mlajšemu kolegu Cirilu Vertačniku. Le-ta je glasbeno odraščal ob programu celjske glasbene šole in letno poročilo ga v letu 1949 omenja kot enega najbolj nadarjenih učencev klavirja v njegovi generaciji. Klavir ga je poučeval ravnatelj Kunej in ker je takrat vodil tudi gimnazijski pevski zbor, je mladega, glasbeno zelo angažiranega gimnazijca že leta 1950 prvič postavil pred zbor kot dirigenta. Študij glasbe v Ljubljani je Vertačnikov glasbeno-pedagoški in zborovodski talent nadgradil in že sredi 60. let ga lahko srečamo kot honorarnega učitelja tako na celjski I. gimnaziji kot na glasbeni šoli. Na gimnaziji je po dveh letih premora ponovno obudil gimnazijski pevski zbor in ga ponovno popeljal do izjemne kvalitetne ravni, prav tako pa je pod njegovim vodstvom kot najboljši tovrstni zbor v državi zaslovel otroški zbor Glasbene šole Celje.