Podobe Mengeške koče skozi čas

Včasih se nam ljudem nekatere stvari zdijo samoumevne. Ko pa se lotimo raziskovanja zgodovine nekega kraja, vidimo, da je bilo za določen cilj potrebno v prvi vrsti iskreno navdušenje nad življenjem in pogum. Včasih so z veliko ur prostovoljnega dela ljudje zgradili mnoge domove, koče, ustanove, tovarne, ceste in druge objekte za skupno dobro vseh nas. Ravno zato je v današnjih časih velikega individualizma in pehanja za dobičkom toliko bolj dragoceno ohranjanje in deljenje spominov. V opomin kaj je v resnici pomembno in kako se lahko rešujejo težave in prepreke. Zgodba o Mengeški koči je vse to in tudi zgodba o kraju, ki skriva mnogo več, kot uzre oko mimoidočega na prvi pogled. Gobavica je v resnici zelo majhna vzpetina nad mestom s silno bogato zgodovino. A iz te male vzpetine, na kateri je čutiti sijajno energijo, seže pogled na najlepše gore in hribovje naše dežele. Zbirka fotografij prikazuje Mengeško kočo v različnih obdobjih in letnih časih.

Vabljeni na Gobavico in na raziskovanje vsega kar ponuja.