Arheološki dokazi o davni preteklosti

Gobavica v sebi skriva najstarejše ostanke nekdanje poselitve Mengša. Številne najdbe, ki so opisane v različnih knjigah in prispevkih so naravnost osupljive. Medobčinski muzej Kamnik je skupaj z Osnovno šolo Mengeš in Občino Mengeš leta 2017 otvoril arheološko razstavo z naslovom Arheološki dokazi o davni preteklosti, območje Osnovne šole Mengeš. Medobčinski muzej Kamnik smo prosili za gradivo z razstave in Janja Železnikar, ki je skupaj z Rafkom Urankarjem razstavo leta 2017 predstavila, nam jih je prijazno posredovala, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Na priloženih fotografijah panojev iz te razstave in posameznih fotografijah si lahko preberete o davni preteklosti na in pod vznožjem Gobavice.

Izbira pokrajine

Vse pokrajine