Sabina Vostner

Sabina Vostner se je rodila 12. septembra 1984 v Moskvi. Je glasbenica, pesnica in pisateljica. Končala je študij etnologije in kulturne antropologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kitaro se je učila pri Etbinu Štefančiču, kot pevka pa je sodelovala v projektu Allegro non troppo. Kmalu za tem je ustanovila svojo glasbeno zasedbo Swarga, s katero je maja 2011 izdala album z naslovom To the Sun. V okviru te zasedbe je zvesto gojila svoje pesmi, ki jih je prebirala na koncertih. Pesmi tvorijo precejšen del njenega ustvarjanja, piše pa tudi pravljice in kratke zgodbe. Oktobra 2012 je izšla njena prva pesniška zbirka Potovanja duše. Svojo glasbeno in literarno ustvarjalnost je predstavila že na številnih odrih in festivalih doma in v tujini (Italija, Malta, Hrvaška, Majorka, Belgija). Živi in ustvarja v Solkanu. Trenutno obiskuje predavanja iz valdorfske pedagogike v Ljubljani, pripravlja svoj novi samostojni glasbeni album in piše.