Miran Rustja

Miran Rustja se je rodil leta 1957 na Brjah na Vipavskem, kjer danes živi in ustvarja. Je skladatelj, pesnik, pisatelj in zborovodja. O glasbeni umetnosti poučuje na novogoriških srednjih šolah ter učence glasbene in orglarske šole. Vodi več pevskih zborov, s katerimi nastopa doma in v tujini. Izdal je nekaj glasbenih albumov in štiri samostojne pesniške zbirke: Našel sem izgubljene spomine (1989), Veter pomladnih angelov (1998), Zvoki sonca (2001) in Ponovno domov (2012). Svoje pesmi objavlja tudi v revijah. Izdal je glasbeno pravljico Joj, balončki (2002), knjigo z naslovom Kako biti in ostati bolan (2008), zbirko kratke proze Bolehne razdalje (2009) in zbirko esejev Nebesni madeži (2012). Uglasbil je Pavčkovo pravljico Juri Muri v Afriki (1992) in otroško opereto Mucin dom (1994). Miran Rustja je za dolgoletno delovanje na področju zborovskega petja in glasbenega ustvarjanja leta 2013 prejel petomajsko priznanje, najvišje priznanje Občine Ajdovščina. Je predsednik Zveze kulturnih društev Nova Gorica.