Olga Kolenc

Olga Kolenc se je rodila na Vojskem nad Idrijo, živi in dela v Novi Gorici. Službovala je v strojništvu in geodeziji. Piše poezijo in prozo, tudi narečno. Literarna dela skupaj s fotografijami objavlja v uveljavljenih slovenskih revijah, v različnih zbornikih in koledarjih. Je dolgoletna zunanja sodelavka Planinskega Vestnika. Leta 2006 je izšla njena pesniška zbirka z naslovom Pot preobrazbe. S področja poezije in proze je doslej prejela osem nagrad in eno priznanje. Ukvarja se tudi s slikarstvom ter okoljsko in umetniško fotografijo. Razvila je lastno tehniko slikanja. Od leta 1998 je aktivna članica Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Sodelovala je na enaindvajsetih samostojnih in na več kot sto skupinskih razstavah doma in v tujini. Je dobitnica štirih prvih mednarodnih nagrad, ene druge ter več pokalov in priznanj. (http://www.olgakolenc.c1.biz/)