Zemljevid  

Olga Kolenc se je rodila na Vojskem nad Idrijo, živi in dela v Novi Gorici. Službovala je v strojništvu in geodeziji. Piše poezijo in prozo, tudi narečno. Literarna dela skupaj s fotografijami objavlja v uveljavljenih slovenskih revijah, v različnih zbornikih in koledarjih. Je dolgoletna zunanja sodelavka Planinskega Vestnika. Leta 2006 je izšla njena pesniška zbirka z naslovom Pot preobrazbe. S področja poezije in proze je doslej prejela osem nagrad in eno priznanje. Ukvarja se tudi s slikarstvom ter okoljsko in umetniško fotografijo. Razvila je lastno tehniko slikanja. Od leta 1998 je aktivna članica Društva likovnih umetnikov Severne Primorske. Sodelovala je na enaindvajsetih samostojnih in na več kot sto skupinskih razstavah doma in v tujini. Je dobitnica štirih prvih mednarodnih nagrad, ene druge ter več pokalov in priznanj. (http://www.olgakolenc.c1.biz/)

Preberi več
MISEL:

Materine besede so tiste besede, skozi katere za vselej izveš imena vseh rož in krajev, kjer spijo metulji.Nagrajeno besedilo Olge Kolenc na natečaju za humorno kratko prozo.
Spletna stran Olge Kolenc.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Kategorije

literatura

Avtor besedila

Olga Kolenc

Kontaktne osebe

Irena Tul

Ključne besede

MATERINŠČINA

Datum objave

21.06.2014 10:40

Zadnja sprememba

16.12.2019 13:13

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam