skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Katsuyi Kishida se je rodil leta 1937 v Tokiu na Japonskem. Študiral je na Univerzi Meiji in na Akademiji za likovno umetnost Musashino (Musashino Art University) v Tokiu, kjer je diplomiral leta 1963. Je član umetniškega združenja Kohdo Bijutsu Kyokai. Sodeloval je na številnih skupinskih razstavah, pripravil pa je tudi več samostojnih predstavitev svojega ustvarjanja. Je prejemnik velike nagrade bienala UBE, najpomembnejšega za kiparstvo v Aziji. Leta 2013 je prejel nagrado Francoske akademije za likovno umetnost (Institut de France, Académie des beaux-arts). 

Preberi več

KATSUYI KISHIDA

Brez naslova / Untitled

Forma viva 1970

valjana pločevina / rolled sheet

250 x 500 x 250 cm

Javornik, Ravne / Javornik Neighbourhood, Ravne

Večina skulptur ravenske Forme vive je podvržena logiki vertikalnega prostorskega razvoja, le nekatere kompozicijsko sledijo horizontali. Kishidovo delo pa s skopimi likovnimi sredstvi povezuje obe oblikovni koordinati. Skulptura je sestavljena iz dveh simetričnih delov, ki se iz pritlehne kubične forme vzpneta v višino, pri čemer se kljub subtilnemu vizualnemu zlitju fizično nikoli ne dotakneta. Zamisel bi bila morda še bolj učinkovita, če bi jo bilo možno realizirati v izrazito monumentalnih dimenzijah.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor besedila

Marko Košan

Spletni naslov

https://fvr.si/

Ključne besede

KIPARSTVO, URBANIZEM

Datum objave

05.12.2016 13:00

Zadnja sprememba

01.12.2016 07:17

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam