JOHANNES VOGL

Johannes Vogl se je rodil leta 1981 v mestu Kaufbeuren v Nemčiji. Od leta 2002 do 2005 je študiral na Državni akademiji za likovno umetnost (Staatliche Akademie der Bildenden Künste) v Karlsruheju, od 2005 do 2007 na Akademiji za likovno umetnost (Akademie der Bildenden Künste) na Dunaju, od leta 2007 do 2008 na Umetniški akademiji Weißensee (Weißensee Kunsthochschule) v Berlinu in od leta 2008 do 2010 na Univerzi za umetnost (UDK Berlin – Universität der Künste Berlin). Svoja dela je razstavljal na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Nemčiji, Avstriji, na Slovaškem, v Rusiji, Turčiji, Italiji, Belgiji, Veliki Britaniji, Iranu, Švici, Italiji, na Poljskem, Nizozemskem, v ZDA. Leta 2008 je sodeloval na Manifesti 7 v Roveretu v Italiji. Je prejemnik več nagrad in priznanj. Živi in dela v Berlinu.