Grohot v objemu zgodnje pomladi

Čeprav se planinska sezona uradno začne junija, je v gorah oziroma na izhodiščih tur že prav prijetno; medtem ko so v dolini že kar poletne temperature, je na višjih nadmorskih legah prijetno osvežujoče in v lepem vremenu idealno za preživljanje prostega časa, brez množice obiskovalcev. Tako je te dni v Grohotu /na Grohatu pod Raduho, kjer se je razcvetela zgodnja pomlad. Živahno pa je pri planinski postojanki, saj poteka njena sanacija. Najemnik koče Slavko Tiršek vsem, ki bi se radi povzpeli na vrh Raduhe, svetuje, naj z vzponom še nekoliko počakajo. Pod ostenjem gore so še zaplate snega, tudi meter globokega, ker pa se ugreza in je podlaga neravna, se lahko kaj hitro zgodi poškodba nog. Tako je za zdaj varneje občudovati Raduho z izhodišča, morda pa za daljši sprehod do tja avto pustimo že na Slemenu. Nekaj utrinkov gorske idile delimo z vami.

Objavljeno na FB Moja Koroška, 20. 5. 2022