Bojan Mavsar

Bojan Mavsar je umetnik, ki ustvarja na Vrhniki, kjer ima atelje na idiličnem prostoru ob Cankarjevi rojstni hiši, Na klancu. Akademski kipar in slikar je bil dolga leta pet v gledališče, film in televizijo kot ustvarjalec scenografije. Za sabo ima bogato razstavno zgodovino, tako kiparsko kot slikarsko. Slika, ki jo je naslikal za letošnjo razstavo, je od vseh najbližja ustvarjanju Jožeta Tisnikarja, ki ga je Mavsar osebno poznal. Na njej Tisnikar hrani svoje najljubše ptice, vrane, ki so mu s svojim simbolizmom utrle pot v sam vrh slovenske likovne scene. V geometriziranem ozadju se pojavljajo v obliki letrizmov zapisi, ki so njegovo življenje se posebej zaznamovali.

To je dialog dveh prijateljev, od katerih je eden v onostranstvu; dialog, ki je mogoč le med umetniki.