Borut Bončina

Borut Bončina, arhitekt, oblikovalec, predvsem pa človek, ki ima zanimanje za tisočere stvari in znanje o njih, je dolgoleten spremljevalec Tisnikarjevega društva; med drugim je leta 2018 oblikoval priložnostno znamko, kuverto in žig ob 90-letnici rojstva Jožeta Tisnikarja.

Fotografija je njegov medij izražanja že vrsto let. Pred leti je izvedel projekt 365 fotografij vasice Polane z istega mesta – vsak dan v letu eno. Takrat ga je delil na socialnih omrežjih, čakamo pa, da ga bomo videli tudi v obliki razstave v katerem od koroških razstavišč.

Za zbirko je podaril fotografijo, ki je nastala julija 2008 na otoku Susak. Kavka, simbol Tisnikarjevega društva, je bila posneta nekaj let pred ustanovitvijo le-tega. Je bil to Borutov privid ali njemu (verjetno) zanimiva pojava ptica, ki v to okolje ne spada? Fotograf in model na dopustu …